Något av det finaste i hederlig svensk matkultur

filbunke

Det här, mina damer och herrar, är en förstklassig produkt ni borde köpa lite oftare. Annars försvinner den nog snart från hyllorna och det vore synd och skam. Man kan visserligen tillverka den själv men då krävs det ju geist och handlingskraft och sådant. Avnjutes med kanel på toppen.

Kommentarer:
Postat av: Anders

Ah, fint. Och jag lyssnar på It's alright ma från 2002, väldigt nära originalet i arrangemanget men dagens Bob i rösten - och det är faktiskt fint, hör varje ord.

2006-02-09 @ 20:41:50
Postat av: Jakob

Filbunke! Vilken klassiker! Jag haraldrig provat, men det ska jag göra. Äter man filbunken, bara som den är (med kanel då), eller tillagar man den på nåt vis?

2006-02-11 @ 14:13:00
Postat av: Hanna

Nej, du äter den som den är med kanel eller ingefära och socker om så önskas. Man kan göra egen filbunke av gräddfil och mjölk som man värmer upp och därmed startar en syrningsprocess. Men det finns alltså färdiga små burkar av märket Valio i kyldisken.

2006-02-12 @ 12:02:36

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback